Frambuazlı İrmik Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Okuyucumuz @cansuecmel16'den hem göze, hem de damak zevkinize hitap edecek bir tarifle karşınızdayız. Ana malzemeleri irmik, frambuaz ve bal olan tatlının içerisine şeker kullanılmamaktadır. Bunun yerine bal ve meyvelerin doğal tadından yararlanılır. Aynı zamanda farklı kuru yemişlerle zenginleştirilebilir. Listedeki malzemeleri hazır ettiyseniz, frambuazlı irmik tatlısı tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak Osmanlı'dan miras kalan nefis irmik tatlısı ve sütlü irmik tatlısını da notlarınız arasına ekleyin.

Frambuazlı İrmik Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Alt Taban için:

Orta kat için:

Üst kat için:

Frambuazlı İrmik Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Alt taban için gerekli malzemeleri rondoda çekip yapışmayan kıvamda bir hamur elde edin.
  2. Elde ettiğiniz hamuru yuvarlak bir kalıba bastırarak yayın ve dondurucuda dinlenmeye bırakın.
  3. Orta kat için bal hariç diğer malzemeleri hepsini pişirme kabına koyup karıştırarak pişirin.
  4. Kıvamı iyice koyulaştığında ocaktan alıp bal ilave edin.
  5. Elde ettiğimiz koyu kıvamlı karışımı dondurucudaki alt taban hamurumuzun üzerine dökün ve tekrar dondurucuda dinlendirin.
  6. Frambuazları marmelat haline gelene kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp bal ekleyin.
  7. Hazırladığımız marmelatı dondurucuda dinlendirdiğiniz kısmın üstüne dökün ve 2-3 saat daha dondurucuda dinlendirin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Sizden Tatlı Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Sizden Gelenler Sizden Lezzetler Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Creme Brüle
Churros
Mozaik pasta (Lotus kremalı)
Matcha çaylı ve yaseminli sütlaç
Dağ Kekikli Muhallebi
Karpatka