Fırında Patates Cipsi
Ela Harbelioğlu ❤️
17 Tarif       7 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İçerdiği fazla yağ, tuz ve katkı maddeleri nedeniyle sağlıklı beslenme rutinimize uymayan cipslerin çok daha sağlıklı bir versiyonunu yaptıım. Ve bir cips tutkunu olarak söylüyorum ki gerçekten aşırı güzel oldu ❤️

Fırında Patates Cipsi Tarifi İçin

Malzemeler

Fırında Patates Cipsi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle 2 adet soyulmuş ve yıkanmış patatesi incecik dilimliyoruz.
  2. Doğramak için mandolin rendesi veya patates soyacağından yararlanabilirsiniz. Benim gibi yetenekli olanlar bıçakla da doğrayabilir 😂
  3. İncecik doğradığımız patatesleri ılık suda biraz ovalıyoruz, fazla nişastasının çıkmasını sağlıyoruz. Ardından bir bez yardımıyla iyice kuruluyoruz.
  4. Yağ ve 2 çay kaşığı tuzu da ekleyip karıştırıyoruz.
  5. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye patatesleri yerleştirip önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 25 dakika pişiyoruz.
  6. Fırına verdikten 15 dakika sonra patatesleri çevirip arkalarının da iyice kızarmasını sağlıyoruz.
  7. 🍟Dilerseniz sonradan baharat da ekleyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Atıştırmalık Sizden Lezzetler Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Sizden Sebze Yemeği Tarifleri

Benzer Tarifler

Kıtır kabak cipsi
Vegan Ispanaklı Sufle
Ratatouille
Elma ve Mandalinalı Kereviz Yemeği
Yoğurtlu çam fıstıklı fırında bal kabağı
Kabak Sandal