Enginar Yaprağı Dolması
Tuğçe Evrim YILMAZ Aşçı
75 Tarif       11 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Lezzetli ve sağlıklı bir tarif. Enginarı bir de böyle deneyin 🌿👌

Enginar Yaprağı Dolması Tarifi İçin

Malzemeler

İç Harç İçin:

Enginar Yaprağı Dolması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İç harç için tavaya zeytinyağı koyulur. Biraz kızdırılır. Küp küp doğranmış soğanlar tavaya koyulur karıştırılır. Renk alınca küp küp doğranmış domatesler koyulur karıştırılır, pirinç koyulur karıştırılır. 
  2. Salça, nar ekşisi ve diğer baharatlar koyulur karıştırılır. 
  3. Ocağın altı kapatılır.
  4.  İnce ince doğranmış dereotu eklenir karıştırılır. 
  5. Hazırlanan iç yaprağın içine koyulur ve diğer yaprakla üzeri kapatılır. Midye şekli verilir. İşlem böyle devam eder. 
  6. Hazırlanan midye dolmalar tencereye koyulur.
  7. Sıcak su koyulur.
  8. Zeytinyağı gezdirilir. 
  9. Limonun suyu sıkılır ve enginar dolmanın üzerine gezdirilir.
  10. Enginar dolmanın üzerine tuz serpilir ve önce suyun kaynaması için ocağın fazla ayarında, kaynarken ocağın kısık ayarında  dolmalar pişirilir. 
  11. Ilık servis edilir.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sizden Sebze Yemeği Tarifleri Sizden Lezzetler Dolma Tarifleri

Benzer Tarifler

Kıtır kabak cipsi
Vegan Ispanaklı Sufle
Ratatouille
Elma ve Mandalinalı Kereviz Yemeği
Yoğurtlu çam fıstıklı fırında bal kabağı
Kabak Sandal