Mantarlı Pilav
Ali Can Kahyaoğlu
18 Tarif       3 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Püf Noktası: Pilavınızın daha parlak, tane tane olup dökülmesini istiyorsanız 1-2 damla limon suyu damlatmanız yeterli. Afiyet Olsun.

Mantarlı Pilav Tarifi İçin

Malzemeler

Mantarlı Pilav

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanlarımızı temizledikten sonra küp şeklinde doğrayalım.
  2. Mantarlarımızı peçete yardımı ile güzel bir şekilde temizleyip doğrayalım.
  3. Ocağımızın altını açarak pilav tenceremizde tereyağını eriterek, ilk önce soğanlarımızı pembeleşinceye kadar kavuralım.
  4. Daha sonra içerisine mantarlarımızı ilave ederek işlemimize devam edelim.
  5. Yıkayıp kenarda beklettiğimiz pirincimi süzüp tenceremize ilave ederek, tüm malzemeler ile beraber kısık ateşte kavuralım. 
  6. Kavrulan pilavımıza tuz ilavesini yaparak bir iki kez karıştırdıktan sonra suyumuzu verelim.
  7. İlk önce harlı daha sonra orta ateşte pişmeye bırakalım.
  8. Pişen pilavımızı muhakkak servis etmeden önce 20-25 dakika üstü örtülü bir şekilde dinlendirelim. 
  9. Dinlenen pilavımızın kapağını açalım.
  10. Kapari, maydanoz, kurutulmuş domateslerimizi ilave edelim. Alttan üste doğru karıştırdıktan sonra tabağımıza servis edelim.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Pilav Tarifleri Sizden Lezzetler Mantarlı Tarifler Sizden Klasik Tarifler

Benzer Tarifler

Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Soslu Hamburger
Taco
Patates Köftesi
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
Nohutlu avokadolu pirinç salatası