Kuru Kuzu Göbeği Mantarı Dolması
MERT DİŞ
4 Tarif       3 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 22 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Merhabalar bugün sizlere özel ve leziz bir tarifle karşı karşıyayım. Bugün kanser göz ve diyabet hastalarının dostu zayıflamaya yardımcı olan, geçmişten günümüze Türk mutfağından önemli rol oynayan kuru kuzu göbeği mantarı dolması tarifi vereceğim.

Kuru Kuzu Göbeği Mantarı Dolması Tarifi İçin

Malzemeler

Sos için

Sunum için 

Kuru Kuzu Göbeği Mantarı Dolması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pirinci ıslatalım. Sonra tuz katalım.
  2. Kuru kuzu göbeği mantarları soğuk suda 1 saniye bekletip hafif yumuşamalarını bekleyelim.
  3. Soğanı ve domatesi gelişi güzel doğrayıp maydanozu ince kıyalım ve pirincin suyunu süzüp malzemeleri katalım.
  4. En son tuz ve baharatları ilave edip zeytinyağı ile harmanlayıp mantarlarımızın kökünü kesip içini harçla dikkatle doldurduktan sonra tencereye veya tavaya dizelim.
  5. Daha sonra zeytinyağını da ilave edip pişirelim. 21 dakika pişirdikten sonra salça sosunu döküp 2 dakika daha pişirip servise hazır. 
  6. Altın şeker domates ile beraber sunum yapıp servis edelim. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Sizden Klasik Tarifler Mantarlı Tarifler Sizden Lezzetler Dolma Tarifleri

Benzer Tarifler

Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Soslu Hamburger
Taco
Patates Köftesi
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
Nohutlu avokadolu pirinç salatası