Kinoalı Biber Dolması
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

@glutensizbiblog okuyucumuzdan hem çok hafif, hem de çok lezzetli kinoalı biber dolması tarifi. Farklı bir lezzet arıyorsanız bu dolmayı çok seveceksiniz. Listedeki malzemeler hazırsa, düşük kalorili kinoalı biber dolması tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak nefis zeytinyağlı biber dolması ve zeytinyağlı kuru patlıcan dolması yapımına da göz atabilirsiniz.

Kinoalı Biber Dolması Tarifi İçin

Malzemeler

Sosu için:

Kinoalı Biber Dolması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yıkayıp süzdüğünüz kinoayı yoğurma kabına alın. İçine ince ince doğranmış soğan ve domatesi, kıymayı, salçayı ve baharatları ekleyip elinizle güzelce yoğurun. Son olarak kuş üzümünü de ekleyin.
  2. Kapaklarını açıp yıkadığınız dolmalık biberlere harcı doldurun. Üstlerinde çok az boşluk kalmalı ve harcı çok fazla bastırmamalısınız. 
  3. Doldurduğunuz biberleri tencereye dizin. 
  4. Bir kasede salça, sıcak su ve tuzu iyice çözeltin. Hazırladığınız sosu biberlerin üstüne dökün. Sosu dökerken biberlerin üstünü geçmemesine dikkat edin.
  5. Son olarak tohumundan ayrılmış biber saplarını biberlerin üstüne kapatın. Arzu ederseniz domatesle da kapatabilirsiniz. 
  6. Kapağınızı kapattığınız tencereyi ocağa alın. Su kaynayana kadar orta ateşte, ardından kısık ateşte biberler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Dolma Tarifleri Sizden Sebze Yemeği Tarifleri Sizden Lezzetler Sarma ve Dolma Tarifleri Sizden Klasik Tarifler Sebze Tarifleri Et Tarifleri Kinoalı Tarifler Sizden Gelenler

Benzer Tarifler

Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Soslu Hamburger
Taco
Patates Köftesi
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
Nohutlu avokadolu pirinç salatası