Kereviz Püresinde Portakal Soslu Palamut
Özlem Yılmaz Turşak Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       31 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Portakal, kereviz ve balık üçlüsünü bir araya getiren keyifli bir tarif ile balık günümüzde yerimizi alalım.

Kereviz Püresinde Portakal Soslu Palamut Tarifi İçin

Malzemeler

Püre için:

Portakal sos için:

Kereviz Püresinde Portakal Soslu Palamut

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kereviz ve patates portakallı ve tuzlu suda haşlanır. Haşlanan sebzeler ezilir ve süt ilave edilerek karıştırılır. Blenderdan geçirilerek pürüzsüz kıvamda olması sağlanır. 
  2. Portakal suyu, sirke küçük bir tencerede kaynatılır. İçine tuz ve karabiber ilave edilir.
  3. Tuzlanan ve kılçıkları çıkartılan palamutlar tavaya alınır. Tereyağında kızartılır. 
  4. Servis tabağına sebze püresi koyulur. Palamutlar pürenin üzerine yerleştirilir. Hazırlanan portakal sosu palamutların üzerine gezdirilir.
  5. 🍽️ Balıklar tereyağında kızarırken yanına dolmalık fıstık da ilave edilip kavrulabilir.
  6. 🍽️ Kereviz püresini kendi haliyle püre, salata olarak da kullanabilirsiniz

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sizden Klasik Tarifler Sizden Lezzetler Balık Yemekleri Palamut Tarifleri

Benzer Tarifler

Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Soslu Hamburger
Taco
Patates Köftesi
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
Nohutlu avokadolu pirinç salatası