Izgara Mezgit
nazlıbilgi
1 Tarif       4 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Balıklar tezgahları doldurmaya başladı. Kış aylarında çok severek tükettiğim yapımı oldukça kolay bir tarifim var. 20 dakikada hazırlayabileceğiniz ızgara mezgiti, sevdiğiniz mezelerle birlikte servis edebilirsiniz. Tarifi deneyenlerden yorumlarını bekliyorum. :)

Alternatif olarak palamut lakerda, levrek külbastı ve hamsi buğulama tarifine de göz atın.

Izgara Mezgit Tarifi İçin

Malzemeler

Izgara Mezgit

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Temizlenmiş fileto balıkları güzelce yıkayın ve kurulayın.
  2. Suyunu süzdükten sonra balıkları bir kaba yerleştirin. Üzerine karabiber ve tuz yerleştirin.
  3. Ardından kekik yaprakları ve zeytinyağını ekleyerek karıştırın.
  4. Balıkların lezzetlenmesi için buzdolabında 15 dakika kadar bekletin.
  5. Yapışmaz bir tavaya balıkları düzgün olacak şekilde yerleştirin.
  6. Cherry domatesleri de balıkların yanına ilave edin.
  7. Bir yüzeyi pişirdikten sonra diğer tarafına çevirin ve 1 çay kaşığı tereyağını eşit olarak balıkların üzerine paylaştırın.
  8. Balıkların pişmesi için 4-5 dakika bekleyin.
  9. Son kez ters düz ettikten sonra balıklarınız hazır demektir.
  10. Servis tabağına haşlanmış kuşkonmaz, limon dilimleri, cherry domates ve balıkları yerleştirerek servis edin. Afiyet olsun.

Izgara Mezgit Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Balıkları sosla marine etmeden önce suyunu tamamen süzdüğünüzden emin olmalısınız.
  2. Marinasyon sosları balıkların daha lezzetli olmasını sağlar.
  3. Mezgitleri tava yerine 180 dereceli fırında 15-20 dakika pişirebilirsiniz.
  4. Yanında bol yeşillik sunmayı unutmayın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sizden Lezzetler Sizden Klasik Tarifler Fırın Yemekleri Balık Yemekleri

Benzer Tarifler

Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Soslu Hamburger
Taco
Patates Köftesi
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
Nohutlu avokadolu pirinç salatası