İç Bakla İle Fava
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

@okayinmutfagi Arzu Okay Yücel’den lezzeti bahar gibi güzel bir tarif ile karşınızdayız… Yunan mutfağının mezelerinden biri olan fava, ülkemizde en çok Ege Bölgesi'nde tüketilir. Genellikle balık yemeklerinin yanında sunulan bu besin; bakla, soğan ve dereotu ile hazırlanır. İsteğe göre kuru bakla veya iç bakla kullanılabilir. Malzemeleri hazırladıysanız, yemeklerin yanına çok yakışacak iç baklalı fava tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak ev yapımı fava tarifine de göz atabilirsiniz. Daha fazlası için meze tarifleri sayfamızdan yararlanabilirsiniz.

İç Bakla İle Fava Tarifi İçin

Malzemeler

İç Bakla İle Fava

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ayıklanmış, haşlanmış iç baklaları, küçük küçük doğradığınız soğanlarla zeytinyağında kavurun.
  2. Daha sonra  tuz ve şekeri ilave edip 1 çay bardağı su koyun ve baklalar yumuşayıncaya kadar kavurmaya devam edin.
  3. Baklalar yumuşadıktan sonra el blenderi ile pütürsüz olana kadar çekin.
  4. Cam bir kabın dibini ıslatın. Bakla püresini içine dümdüz yayın. Baklayı kare şeklinde kesin.
  5. Üzerine 1 limonun suyu  ile 2 yemek kaşığı zeytinyağını karıştırıp dökün.
  6. Buzdolabında 3-4 saat donması için bekletin.
  7. Üzerini dereotu ile süsleyin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Salata ve Meze Tarifleri Diyet Yemekleri Vejetaryen Yemekleri Meze Tarifleri Sizden Gelenler Sizden Lezzetler Sebze Tarifleri Sizden Klasik Tarifler Vegan Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Soslu Hamburger
Taco
Patates Köftesi
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
Nohutlu avokadolu pirinç salatası