Hamsili Pilav
Aynur Haciyev
1 Tarif       1 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Karadeniz mutfağının muazzam lezzeti. 

Hamsili Pilav Tarifi İçin

Malzemeler

Hamsili Pilav

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamisinin baş ve orta kılçık kısmını ayıklayın. Bol soğuk suyla yıkayıp, süreçte bekletin. 
  2. O sırada pilavı hazırlayın. Tere yağını tencereye alın, dolmalık fıstıkları bir az kavurup, ince doğranmış soğanı ekleyin.
  3. Soğanlar iyice kavrulduktan sonra yıkanmış pirinci ekleyin.
  4. Pirinci baharatlarla birlikte kavurduktan sonra, sıcak su ekleyin, kapağını kapatın, kısık ateşte pişmeye bırakın.
  5. Pilav hazır olduktan sonra ince kıyılmış maydanoz da ekleyin.
  6. Tepsini tere yağı ile yağlayın. 
  7. Hamsileri mısır ununa batırıp, dizin, tuzunu, karabiberini ekleyin. 
  8. İçine pişmiş pilavı kaşıkla ezmeden dökün. 
  9. Pilavın üstüne hamsileri dizin. 
  10. Üzerine bir az zeytin yağı gezdirin. 200 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.

Tarif Kategorileri

Hamsi Tarifleri Sizden Klasik Tarifler Pilav Tarifleri Sizden Lezzetler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Soslu Hamburger
Taco
Patates Köftesi
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
Nohutlu avokadolu pirinç salatası