Hamsili Pilav
Meltem Keskin Dilerseniz beni meltemblogu adlı instagram sayfamdan da takip edebilirsiniz💌
21 Tarif       6 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Hamsi mevsimi bitmeden denemenizi tavsiye ederim. Bu şekilde hamsi yemek çok lezzetli ve besleyici oluyor. Önemli not: Uzmanlara göre Haftada en az 1-2 gün balık tüketmemiz gerekli.
Hamsili Pilav Tarifi İçin

Malzemeler

Hamsili Pilav

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamsilerin kılçıklarını ayıklayıp temizleyelim. Borcamı tereyağı ile yağlayıp temizlediğimiz hamsileri resimlere eklediği şekilde dizelim.
  2. 2 adet soğanı doğrayalım. Tavamıza 4 yemek kaşığı riviera zeytinyağı koyalım ve soğanları koyup kavuralım.
  3. 2 su bardağı pirinci ve dilediğimiz kadar kuş üzümlerini yıkayalım. Soğanların üzerine ilave edip biraz daha kavuralım.
  4. 2 çay kaşığı tuzu kaynamış 2 bardak suya ilave edip karıştırarak tavamıza koyalım.
  5. Havanda dövdüğümüz tane karabiberleri de üstüne serpelim.
  6. Pilavı suyu dibinde çok az kalana kadar pişirelim. Pişen pilavı borcama dizdiğimiz hamsilerin üzerine yayalım ve kalan hamsileri de en üste dizelim.
  7. Üstünü de kalp şeklinde dizdim. Sevgilerimle.
  8. Fırını 180 derecede önceden biraz ısıtalım. Hazırladığımız hamsili pilavımızı fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirelim.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Hamsi Tarifleri Karadeniz Mutfağı Yemekleri Sizden Klasik Tarifler Sizden Lezzetler Pilav Tarifleri

Benzer Tarifler

Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Soslu Hamburger
Taco
Patates Köftesi
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
Nohutlu avokadolu pirinç salatası