Hamsili Pilav
Özlem Yılmaz Turşak Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       31 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sevenler el kaldırsın 😊 Hiç de düşünüldüğü kadar zor ve uğraştırıcı olduğu kanaatinde değilim. 

Hamsili Pilav Tarifi İçin

Malzemeler

Hamsili Pilav

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamsilerin kılçıkları ayıklanır, temizlenir. Hamsiler tuzlanır ve suyunu süzmesi beklenir.
  2. Kuş üzümleri suya koyulur.
  3. Kuru soğan yemeklik doğranır ve iki çorba kaşığı tereyağı ile kavrulur. Soğanlara dolmalık fıstıklar eklenir ve kavrulur.
  4. Suyu süzülen kuş üzümleri ilave edilir. Tuz ve su ekleyerek pilav pişirilir. Pişen pilava baharatlar eklenip karıştırılır.
  5. Pişirme kabına hamsiler dizilir. Hamsiler pişirme kabının kenarlarından sarkmalı ki üstünü kapatmak için kullanılabilsin. (görselde mevcut). Pilav hamsilerin üzerine doldurulur.
  6. Pilavın üstü hamsi ile kaplanır. Pilavın üstüne parça parça tereyağı koyulur.
  7. 200 derece fırında hamsiler kızarana kadar pişirilir.
  8. 🍽️ Servis tabağına ters çevrilerek servis edilir.
  9. 🍽️ Üzerine maydanoz koyulur.
  10. 🧐 Aynı uygulama ile tavada da yapılıp, kızartılabilir. Ters çevirirken dikkat etmek gerekir. Afiyetle ❤️

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Pilav Tarifleri Balık Yemekleri Sizden Lezzetler Hamsi Tarifleri

Benzer Tarifler

Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Soslu Hamburger
Taco
Patates Köftesi
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
Nohutlu avokadolu pirinç salatası