Greçka (Karabuğday Köftesi)
Hasibe Baykız
13 Tarif       7 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Şimdiden söylüyorum bu tarife ba😊yı😊la😊cak😊sı😊nız Kesinlikle içinde glüten yok. Çok hafif, çok lezzetli👍Greçkayı duymayan varsa çok kısa söyleyeyim .Adı karabuğday olarak geçiyor ama buğdayla ilgisi yok. Sadece karabuğday denilen bir bitkinin tohumları. Protein, lif ,potasyum ve kalsiyum içeriyor. Biraz toprak kokusu var. Ama bunu sevenlerde var.

Okurumuzdan gelen greçka karabuğday pilavı tarifine de göz atın.

Greçka (Karabuğday Köftesi) Tarifi İçin

Malzemeler

Kızartmak için:

Greçka (Karabuğday Köftesi)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Önce greçka yumuşayana kadar haşlanır. 
  2. Kabukları içinden ayrılıp beyaz hale geldiğinde işlem tamamdır. 
  3. Haşlanan buğdayları sürdürüp kenarda soğumaya bırakıyoruz.
  4. Diğer tarafta soğan ve domatesi rondodan geçirip onlarında suyunu hafif süzdürüyoruz.
  5. Bu işlemi klasik rendeyle de yapabilirsiniz.
  6. Daha sonra tüm malzemeleri bir araya getirip köfte kıvamına getiriyoruz.
  7. Eğer gerekirse azar azar greçka unu ilave edebiliriz.
  8. Baharatları değiştirip farklı bir lezzette yakalayabiliriz. Mesela acı miktarını arttırabiliriz.
  9. Son olarak köfte şekli verilen karışımı yağlanmış tavada güzelce kızartıyoruz. 
  10. Bu köfteleri sevdiğiniz bir sosla servis yapabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Kızartma Tarifleri Sizden Klasik Tarifler Sebzeli Köfte Tarifleri Glutensiz Tarifler Sizden Lezzetler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Soslu Hamburger
Taco
Patates Köftesi
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
Nohutlu avokadolu pirinç salatası