Fırında Levrek
Ali Can Kahyaoğlu
18 Tarif       3 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 46 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Fırında pişirilen yemekleri çok seviyorum. Oldukça göze hitap ediyor. Hem sağlığımız açısından daha besleyici, proteinli halde kalıyor pişirdiğimiz balıklar. 

Fırında Levrek Tarifi İçin

Malzemeler

Fırında Levrek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Levreklerimizi güzel bir şekilde yıkayıp temizledikten sonra balıklarımızı derin bir kabın içerisine alalım.
  2. Bir kasenin içerisinde zeytinyağı, beyaz şarap, limon suyunu çırparak balıklarımıza ilave edip harmanlayalım.
  3. Üzerlerini kapatarak bir kenarda 30- 40 dakika kadar bekletelim. 
  4. Yağlı kağıtla serili tepsimize balıklarımızı yerleştirmeden önce iç kısımlarına piyazlık olarak doğramış olduğumuz soğanları, halka şeklinde hazırlamış olduğumuz limonları, küp şeklinde hazırladığımız yeşil elmalar ile közlenmiş biberleri, taze biberiyeleri, defne yaprağını, tane karabiber ve deniz tuzundan birer avuç ilave ederek balıklarımızı tepsimize yerleştirelim.
  5. Aynı şekilde kalan malzemelerinizi balıklarımızın üzerine ilave etmeden önce zeytinyağı gezdirelim. 
  6. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında kontrollü bir şekilde pişirelim.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sizden Klasik Tarifler Balık Yemekleri Levrek Tarifleri Sizden Lezzetler

Benzer Tarifler

Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Soslu Hamburger
Taco
Patates Köftesi
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
Nohutlu avokadolu pirinç salatası