Tam Buğday Unlu Somon Ekmek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

"Bu zor günlerde dışarı çıkma ekmeğini evde yap" diyen okurumuz @ebru_.mutfakta tam buğday unlu somon ekmek tarifini bizimle paylaştı. Malzemeleri hazır ettiyseniz, tam buğday unlu somon ekmek nasıl yapılır sorusu için tarife geçebiliriz.

Tam Buğday Unlu Somon Ekmek Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Tam Buğday Unlu Somon Ekmek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. 2,5 su bardağı ılık suda şeker, tuz ve bir paket maya ile karıştırın.
  2. Hamur yoğurma kabında unu alın. ortasını açıp maya karışımlı ılık suyu ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  3. Yoğurduğunuz hamuru 1 saat mayalanması için bekletin. Dinlenen hamura ekmek şekli verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  4. Ekmeklerin üzerine un serpip fırça yardımıyla su sürün. Susam, çörek otu ve haşhaş ile üzerini süsleyebilirsiniz.
  5. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Ev yapımı pratik ekmek tariflerine sayfamızdan göz atabilirsiniz. Nefis tam buğday unlu ekmek ve Fransız usulü baget ekmek tarifini listenize eklemeyi unutmayın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Sizden Kahvaltılık Tarifler Ekmek Tarifleri Sizden Lezzetler Sizden Hamur İşi Tarifleri Sizden Klasik Tarifler Hamur İşi Tarifleri Sizden Gelenler Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Börek Tadında Sebzeli Krep
Sucuklu Kaşarlı Çıtır Börek
Cookie and Strawberry cake
Tortilla pizza
Chocolate chips cookies
Patlıcanlı Pizza