Portakallı Ekşi Mayalı Ekmek
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

@lezzetlisanatlar Pırıl Bilici'den içi portakal sarısı ekşi mayalı lezzetli ekmek tarifi ile karşınızdayız. Listedeki malzemeleri kontrol edip mutfağa geçtiyseniz, portakallı ekşi mayalı ekmek tarifine geçebiliriz.

Daha fazlası için pratik ekmek tariflerinden yararlanabilirsiniz. Ev yapımı somun ekmek tarifine göz atmayı unutmayın.

Portakallı Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi İçin

Malzemeler

Portakallı Ekşi Mayalı Ekmek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Unları geniş bir kaba alıp ortasını çukurlaştırın.
  2. Ayrı bir kapta zeytinyağı, yoğurt, portakal suyu, havuç suyu, su, portakal kabuğu ve zerdeçalı karıştırın. İçine 100 gr aktif mayayı aktarın. İyice karıştırıp un karışımın içine dökün.
  3. Karıştırıp hamur haline getirin. Biraz yoğurun ve üzerini kapatın. 1 saat sonra hamuru hamur ayağı takılmış (çengel) mikser kabına alın.
  4. Üzerine 25 gr su ve 1 tatlı kaşığı tuz karışımını dökün. Mikserde hamur İyice pürüzsüzleşinceye kadar karıştırın. 
  5. Derin bir kaba aktarın. 30 dakika ara ile 3-4 katlama yapın. Şekil verip hamur sepetine alın. Buzdolabında 20-24 saat soğuk mayalayın. Yine de hamurun kabarmasını takip edin. 
  6. Fırın içine ekmeği pişireceğiniz cam fırın kabı veya döküm tencereyi boş halde yerleştirin. 250 derecede 20 dakika ısıtın.
  7. Dolaptan aldığınız hamuru ısıttığınız kaba pişirme kağıdı yerleştirip ters çevirin. Hamurun üstünü kesin. Üzerini kapatın.
  8. 235 derecede üzeri kapalı önce 30 dakika, sonra üzerini açıp 20-25 dakika pişirin. Fırından alınca tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın. 1 gün sonra kesin. 

Bu ekmekte portakal kabuğu olduğu için 2-3 gün sonra portakal kabuğu aroması artacaktır.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Sizden Kahvaltılık Tarifler Hamur İşi Tarifleri Ekmek Tarifleri Sizden Gelenler Sizden Lezzetler Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Sizden Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Börek Tadında Sebzeli Krep
Sucuklu Kaşarlı Çıtır Börek
Cookie and Strawberry cake
Tortilla pizza
Chocolate chips cookies
Patlıcanlı Pizza