Kır Pidesi
Elif Güryel Türk, İtalyan ve Hint mutfağını çok severim
4 Tarif       5 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Şuraya damağınızda izi kalacak yemelere doyamayacağınız kır pidesi bırakıyorum ;)

Alternatif olarak evde kıymalı pide ve kapalı pide tarifine de mutlaka göz atın.

Kır Pidesi Tarifi İçin

Malzemeler

İç harcı için:

Üzeri için:

Kır Pidesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle iç harcını hazırlıyoruz. Soğanı soyup yemeklik doğrayın. bir tavada soğanları rengi solana kadar kavurun.
  2. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Kıymayı suyunu çekip kavurduktan sonra haşlanmış patatesi rendeleyip ekleyin.
  3. Son olarak tuz, karabiber ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
  4. Hamuru için, küçük bir kasede ılık su ile maya ve şekeri karıştırın. 5 su bardağı unu geniş bir kaba alın.
  5. Ortasını açıp tuz, süt ve yağı ekleyin. Haşlanmış 2 tane patatesi rendeleyip un kabına ekleyin. Şekerli maya karışımını da ekleyip tüm malzemeyi iyice yoğurun. 
  6. Güzelce yoğurduktan sonra hamuru 13 eşit bezeye ayırın. Her bir bezeyi merdane ile yukarıdan aşağıya uzun olacak şekilde açın.
  7. Patatesli, kıymalı iç harcından hamurun üzerine yayıyorsun. Rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip aşağıdan yukarıya doğru iki elinizle kapatın.
  8. Hamuru kapattığınız yer tam ortada olacak. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
  9. Hamurların 35-40 dakika tepside mayalanması için bekleyin. Üzerine bir şey sürmeden 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. 

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Öğle Yemeği Sizden Hamur İşi Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Pide Tarifleri Sizden Lezzetler

Benzer Tarifler

Börek Tadında Sebzeli Krep
Sucuklu Kaşarlı Çıtır Börek
Cookie and Strawberry cake
Tortilla pizza
Chocolate chips cookies
Patlıcanlı Pizza