Ispanaklı Lokmacıklar
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Mutfağınızı mis gibi kokuların saracağı mini mini lokmacıkların tarifi @tucimutfakta Tuğçe Şahin okuyucumuzdan geldi. Hazırsanız, evde ıspanaklı lokmacıklar nasıl yapılır birlikte görelim.

Ispanaklı Lokmacıklar Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için:

İç harç için:

Ispanaklı Lokmacıklar

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamuru yoğurmak için geniş bir kaba önce sıvıları ekleyip karıştırın. Tuz ve mayayı ekleyin. Unu yavaş yavaş ekleyip yoğurmaya başlayın.
  2. İhtiyaç olursa un eklemeye devam edin. Yumuşak ama ele yapışmayan bir kıvamı olmalı. Hamuru 5-6 dk yoğurduktan sonra üzerine nemli bir bez örtüp 1-1,5 saat mayalanması için bekletin. 
  3. Peynirleri çatalla ezin. Ispanaklarla birlikte geniş  bir kasede bir araya getirin. Tuz atın. 
  4. Mayalanan hamuru 2 bezeye ayırın. Her bezeyi merdane yardımı ile 25-30 cm çapında bir daire olacak şekilde açın. Ortadan bıçak ile kesin.
  5. Düz kısmına iç harç ekleyip rulo şeklinde sarın. Diğer kestiğiniz parçaya da aynı işlemi uygulayın. 2 ruloyu yan yana getirip 2-3 cm kalınlığında lokmalar kesin.
  6. Yağlanmış fırın kabına/tepsisine dik olacak şekilde dizin. Diğer bezeye de aynı işlemleri uygulayın.
  7. Daha önce ısınmış 180 dereceli fanlı fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun. 

Misafir ağırlarken sunabileceğiniz en lezzetli çay saati tariflerine buradan ulaşabilirsiniz. Nefis ıspanaklı tepsi böreği tarifine göz atmayı unutmayın.

Tarif Kategorileri

Vejetaryen Yemekleri Sizden Lezzetler Sizden Kahvaltılık Tarifler Sizden Gelenler Sizden Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Ispanaklı Tarifler

Benzer Tarifler

Börek Tadında Sebzeli Krep
Sucuklu Kaşarlı Çıtır Börek
Cookie and Strawberry cake
Tortilla pizza
Chocolate chips cookies
Patlıcanlı Pizza