Glutensiz Domatesli Karabuğday Ekmeği
doğukan öztemel iyi bir mutfak insanı hiçbir ayrım yapmaz ve her mutfağı ilgiyle öğrenip uygular
15 Tarif       12 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

1 dilimiyle bile oldukça doyurucu olan aynı zamanda sağlıklı bir ekmek.

Glutensiz Domatesli Karabuğday Ekmeği Tarifi İçin

Malzemeler

Glutensiz Domatesli Karabuğday Ekmeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yumurtalar mikserde iyice çırpılır ardından tuz, şeker, yağ, süt ilave edilir tekrar çırpılır.
  2. Karabuğday unu yavaşça elenerek ilave edilir çırpmaya yavaşça devam edilir ardından kabartma tozu eklenir.
  3. Son olarak sıcak suda bekletilen kuru domatesler küçük küçük doğranır, sarımsaklar ezicide ezilir
  4. Cevizler istediğiniz boyutta dövülüp küçültülür spatula yardımı ile kenardan alt üst yaparak güzelce karıştırılır.
  5. Ekmek hamurumuz yağlı pişirme kağıdı koyulmuş baton yada yuvarlak bir kalıba dökülür üzeri yağlanır ve ikiye doğranmış cherry domatesler hafifçe bastırarak eklenir.
  6. Yarım saat kadar üzeri kapatılıp dinlendirilir.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-40 dakika pişirilir.
  8. Pişen ekmeğimiz ılıdıktan sonra kalıptan çıkarılıp dilimlenip yemeğe hazır hale gelir. AFİYET OLSUN...

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Glutensiz Tarifler Sizden Lezzetler Sizden Hamur İşi Tarifleri Ekmek Tarifleri

Benzer Tarifler

Börek Tadında Sebzeli Krep
Sucuklu Kaşarlı Çıtır Börek
Cookie and Strawberry cake
Tortilla pizza
Chocolate chips cookies
Patlıcanlı Pizza