El Açması Su Böreği
Elif Güryel Türk, İtalyan ve Hint mutfağını çok severim
4 Tarif       5 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Annemin yıllardır yaptığı ve yemelere doyamadığımız en lezzetli börek. Biraz zahmetli olsa da lezzeti ve kıvamı yerinde el açması su böreği tarifim.

Alternatif olarak el açması ıspanaklı börek ve el açması patatesli börek tarifini de deneyin.

El Açması Su Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

İç harcı için:

Arasına sürmek için:

El Açması Su Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamur yoğurma kabına yumurta, süt, sıvı yağ ve tuzu alıp karıştırın. Kontrollü bir şekilde un ekleyerek hamurunuz çok sert olmayacak şekilde yoğurun.
  2. Hamuru 8 eşit bezeye ayırıp yuvarlayın.
  3. Her bir hamuru pişireceğiniz tava büyüklüğünde açın. 
  4. Geniş bir tencerede su kaynatın. Kaynayan suya bir tutam tuz ilave edin.
  5. Açtığınız yufkaları tek tek kaynar suda 2-3 dakika haşlayıp alın ve soğuk suda şoklayıp çıkarın.
  6. Böreği pişireceğiniz tavaya serin. Bir katına erimiş tereyağı gezdirin. Bir katına peynirli iç harcından yayıp 8 yufkayı bu şekilde tamamlayın.
  7. Böreğiniz kısık ateşte iki tarafını kızarana kadar pişirin.
  8. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Börek Tarifleri Sizden Kahvaltılık Tarifler Sizden Lezzetler Sizden Hamur İşi Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Börek Tadında Sebzeli Krep
Sucuklu Kaşarlı Çıtır Börek
Cookie and Strawberry cake
Tortilla pizza
Chocolate chips cookies
Patlıcanlı Pizza