Kabak Çorbası
Tuğçe Evrim YILMAZ Aşçı
75 Tarif       11 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Pratik, az malzemeli, ekonomik, lezzetli bir çorba tarifi.

Kabak Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Kabak Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tencereye zeytinyağı koyulur. Zeytinyağı kızınca küp küp doğranmış kabak ve soğan koyulur, karıştırılır.
  2. Tencerenin kapağı kapatılır, ocak kısık ayara alınır, ara ara karıştırarak kabak ve soğan yumuşayıp suyunu bırakana kadar pişirilir.
  3. Kabağın üzerine su koyulur. (Sulu bir kıvam seviyorsanız su miktarını arttırabilirsiniz.)
  4. Kabaklar ocağın kısık ayarında tamamen yumuşayana kadar pişirilir. Kabaklar yumuşadıktan sonra ocaktan alınır.
  5. Kabağın içerisine baharatlar koyulur ve blenderde  çekilir.
  6. Kabak çorbası servis tabağına alınır, üzerine dereotu koyularak servis edilir.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sebzeli Çorbalar Kabaklı Tarifler Çorba Tarifleri Sizden Çorba Tarifleri Sizden Lezzetler

Benzer Tarifler

Brokoli ve pirinçli yoğurt çorbası
Mercimekli mantar çorbası
Kavanozda vezir çorbası
Pancarlı Mantı Çorbası
Bal Kabağı Çorbası
Hokkaido