Zeytinyağlı Börülce Tarifi
Selin Hıdır
1141 Tarif       0 Takipçi
Zeytinyağlı Börülce
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yaz sofralarının hafif ve ferahlatıcı lezzetlerinden biri olan zeytinyağlı börülce tarifi, hem sağlıklı beslenmek isteyenlere hem de zeytinyağlı sevenlere nefis bir alternatif sunuyor. Lif oranı yüksek, vitamin bakımından zengin bu zeytinyağlı börülce tarifi, soğuk meze olarak servis edildiğinde hem lezzeti hem de zarif sunumuyla sofraların gözdesi haline geliyor. Peki; zeytinyağlı börülce nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...  

Börülce Kavurması tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon zeytinyağlı börülce kaç kaloridir?

Bir porsiyon zeytinyağlı börülce 160 kaloridir.

Zeytinyağlı Börülce Tarifi Tarifi İçin

Malzemeler

Zeytinyağlı börülce tarifi malzemeleri için alternatif öneriler:

Börülce yerine:

Soğan yerine:

Domates yerine:

Sarımsak (isteğe bağlı) yerine:

Limon suyu yerine:

Dereotu yerine:

Zeytinyağlı Börülce Tarifi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Uç kısımlarını kesip gerekiyorsa kılçıklarını alın. 2–3 cm uzunluğunda doğrayın ve bol suda yıkayın.
  2. Zeytinyağını geniş bir tencereye alın. Soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Ardından sarımsağı ekleyin (kullanıyorsanız).
  3. Doğranmış domatesleri tencereye ekleyin, birkaç dakika pişirip suyunu salmasını sağlayın.
  4. Börülceleri tencereye alın. Üzerine şeker, tuz ve sıcak suyu ilave edin. Kapağını kapatıp kısık ateşte 20–25 dakika pişirin.
  5. Ocaktan aldıktan sonra limon suyunu ekleyin. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında 1-2 saat dinlendirin ve servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Zeytinyağlı börülce en lezzetli halini soğuduktan sonra alır. Bu yüzden buzdolabında 1–2 saat dinlendirdikten sonra servis etmeniz önerilir.
    Servis öncesi üzerine bolca ince doğranmış dereotu serpmek hem aromayı zenginleştirir hem de taze bir görünüm kazandırır.
  • Tabakta parlaklık ve ekstra aroma için servis öncesi üzerine sızma zeytinyağı gezdirin.
  • Özellikle yaz aylarında sade veya sarımsaklı yoğurtla birlikte hafif bir öğün oluşturabilirsiniz.
  • Zeytinyağlı börülceyi soğuk meze tabağına dahil edebilir, yanında zeytinyağlı enginar, fava, yaprak sarma gibi seçeneklerle sunabilirsiniz.
  • Dilerseniz az miktarda nar ekşisiyle süsleyerek hafif tatlı-ekşi bir lezzet katabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Çok pişen börülce dağılır ve diri yapısını kaybeder. Hafif diri kalacak şekilde pişirmeye özen gösterin.
  • Taze ve yeşil renkli börülceler daha lezzetli ve kıtır olur. Sararmış, lifli börülcelerden kaçının.
  • Domatesler yemeğe eklendikten sonra suyunu bırakıp biraz çekene kadar pişirin. Bu, sosun kıvamını daha dengeli yapar.
  • 1 tatlı kaşığı şeker, zeytinyağlılara özgü tatlımsı dengeyi sağlar. Sakın ihmal etmeyin.
  • Limon suyunu pişirme esnasında değil, ocaktan aldıktan sonra eklerseniz daha taze bir ekşilik elde edersiniz ve yemeğin rengi kararmaz.
  • Pişirme sırasında kullanılan zeytinyağının yarısını ayırıp, yemeği soğuttuktan sonra üzerine gezdirmek aroma açısından büyük fark yaratır.

Tarif Kategorileri

Yemek Tarifleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Zeytinyağlı Çanak Enginar Tarifi
Kolay Barbunya Pilaki
Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Biber Dolması
Sodalı Yaprak Sarma
Zeytinyağlı Havuç Yemeği
Pirinçli Pırasa Yemeği