Sebzeli Lahana Sarma
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Sebzeli Lahana Sarma Tarifi İçin

Malzemeler

Sebzeli Lahana Sarma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Lahanayı yaprak yaprak ayırıp haşlayın. Taze fasulyeleri temizleyip haşlayın. Soğanı soyup kıyın.
  2. Dolmalık biberi temizleyip küçük küçük doğrayın. Maydanoz ve dereotunu kıyın. Arpacık soğanları soyun.
  3. Haşlanmış fasulyeyi süzüp küçük küçük doğrayın. Doğranmış soğan, biber, fasulye, maydanoz ve dereotunu bir kapta karıştırın.
  4. Malzemeyi, lahana yapraklarına paylaştırıp sarın. Tencereye dizip üzerine zeytinyağını gezdirin.
  5. Arpacık soğanları serpiştirip şeker ve suyu ekleyin. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. Soğuyunca servis yapın. Afiyet olsun

  6. Dilerseniz, zeytinyağlı lahana sarması tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Vejetaryen Yemekleri Vegan Yemek Tarifleri Diyet Yemekleri Sarma Tarifleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması
Erikli Semizotu
Pazı Yemeği
Brokoli yemeği