SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Zeytinyağlı Yemek Tarifleri
Nohutlu İmam Bayıldı
Nohutlu İmam Bayıldı
Güncelleme tarihi:
15 Kasım 2022
Hazırlanma Süresi :
30 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Patlıcan severler için Çiğdem Seferoğlu’dan mükemmel bir lezzette imam bayıldı tarifi.
Nohutlu İmam Bayıldı Tarifi İçin
Malzemeler
2 adet bostan patlıcanı
2 adet kuru soğan
2 adet büyük boy Çanakkale domates (Küp küp doğranmış)
1/2 demet maydanoz
2 diş sarımsak
2 adet kesme şeker
1 su bardağı nohut (Haşlanmış)
1/2 demet Frenk maydanozu
Nohutlu İmam Bayıldı
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Bostan patlıcanları ortadan ikiye bölerek yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın ve üzerinde tuz ile zeytinyağı gezdirerek fırınlayın.
Ayrı bir tencerede soğanı kavurduktan sonra domatesi ekleyerek pişirin ve haşlanmış nohutu ekleyin.
Patlıcanların ortasına nohutlu harçtan doldurun ve servis edin.
Tarif Kategorileri
Zeytinyağlı Yemek Tarifleri
Tencere Yemekleri
Öğle Yemeği
Sebze Tarifleri
Bakliyat Tarifleri
Diyet Yemekleri
Fırın Yemekleri
Benzer Tarifler
Ege Usulü Zeytinyağlı Kereviz Tarifi
Zeytinyağlı Ayva Tarifi
Zeytinyağlı Kabak Yemeği Tarifi
Zeytinyağlı Pırasa Tarifi
Zeytinyağlı Kereviz Tarifi
Zeytinyağlı Kuru Fasulye Tarifi