Nar Ekşili Zeytinyağlı Pırasa
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Zeytinyağlı pırasa yemeğini nar ekşisi ile denediniz mi? Nar ekşisinin verdiği tatlı mayhoş lezzetiyle zeytinyağlı pırasa tarifini çok seveceksiniz.

Zeytinyağlı bamya ve zeytinyağlı taze fasulye tarifine de göz atın.

Nar Ekşili Zeytinyağlı Pırasa Tarifi İçin

Malzemeler

Nar Ekşili Zeytinyağlı Pırasa

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pırasaları yıkayıp uzun uzun dilimleyin. Yayvan bir tencerenin dibine bir miktar zeytinyağı ve 2 yemek kaşığı nar ekşisi gezdirin.
  2. Domates püresinin yarısını ilave edin. Maydanozun yarısını serpin, sarımsakları bütün olarak ezip tencereye ekleyin ve yarım çay kaşığı tuz serpiştirin.
  3. Dilimlenmiş pırasaları, aralarında boşluk kalmayacak şekilde tencereye dizin.
  4. Üzerine yarım çay kaşığı daha tuz serpin ve limon kabuğu rendesini serpin. Kalan maydanozları ve kuru domates püresini yayın.
  5. Üzerine nar ekşisi  ve limon suyu gezdirin.
  6. En son zeytinyağını ve portakal suyunu ilave edip orta ateşte, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte kapağı kapalı bir şekilde iken pırasalar yumuşayana kadar yaklaşık 1 saat pişirin. Kapağını açmadan soğutun ve servis edin.

Tarif Kategorileri

Hafif Yemekler Farklı Sebze Yemekleri Tencere Yemekleri Pırasalı Tarifler Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Baklalı & bezelyeli enginar
Zeytinyağlı mor lahana sarması
Erikli Semizotu
Pazı Yemeği
Brokoli yemeği
Patates yemeği