Kıymalı Kabak Yemeği
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Diyet listelerinin vazgeçilmezi olan ve yaz aylarında sık sık tüketilen kabak, mücver, kabak çiçeği dolması, kıymalı kabak mantısı gibi birbirinden lezzetli tariflerde kullanılır. Hafif, düşük kalorili ve doyurucu bir besin olduğu için kilo vermeye yardımcı olur. İşte, bu şifa dolu sebzeyi bu kez kıymalı kabak yemeği tarifinde kullanıyoruz. Hem öğle, hem de akşam menülerine konuk olan kıymalı kabak yemeği tarifi için detaylara geçebiliriz.

Kıymalı Kabak Yemeği Tarifi İçin

Malzemeler

Kıymalı Kabak Yemeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Zeytinyağı tencereye alınır ve ısındığında yemeklik doğranan soğanlar eklenerek kavrulur.
  2. Sarımsaklar ezilir ve soğanların ardından sarımsak eklenir.
  3. Sarımsak ve soğan pembeleşince, üzerine kıyma eklenir ve kavrulur.
  4. Domates salçası da eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur.
  5. Kabaklar yıkanır kabukları soyulur ve yarım ay şeklinde doğranır, tencereye eklenir.
  6. Domates küçük ve küp küp doğranır ve tencereye alınır, bütün malzemeler karıştırılır.
  7. Malzemelerin yarısına denk gelecek şekilde su eklenir ve pişmeye bırakılır.
  8. Dereotu yıkanır ve ince ince kıyılır, yemek piştikten sonra eklenerek servis edilir. Afiyet olsun.

Kıymalı Kabak Yemeğinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tarifte verilen sıralamaya göre malzemeleri ekleyebilirsiniz.
  2. Yemeğe kabakları pişirebilecek ölçüde su eklemeniz yeterli olacaktır.
  3. Dilerseniz, yemeğe pul biber de ekleyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Tencere Yemekleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Farklı Et Yemekleri Türk Mutfağı Yemekleri Kabaklı Tarifler

Benzer Tarifler

Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması
Erikli Semizotu
Pazı Yemeği
Brokoli yemeği