Kabak Kasesinde Midyeli Ve Mantarlı Dolma
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kabak Kasesinde Midyeli Ve Mantarlı Dolma Tarifi İçin

Malzemeler

Kabak Kasesinde Midyeli Ve Mantarlı Dolma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kabakları temizleyip yıkayın. Sebze soyacağı ile, uzunlamasına incecik dilimleyin. Kabak dilimlerinin üzerine fırça ile zeytinyağı sürün ve ızgarada közleyin.
  2. Midyeleri tuzlu suda haşlayıp süzün. Mantarları temizleyip ince ince dilimleyin. Tuzlu suda diri kıvamda haşlayıp süzün.
  3. Pirinci yıkayıp süzün. Kalan zeytinyağını tavada ısıtın. Pirinci ilave edip şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Midye ve mantarları ekleyip karıştırın.
  4. 1 çay bardağı su ilave edip pişirin. Ateşten alıp kaşar peyniri, tuz ve karabiber ilave edin, fazla ezmeden harmanlayın.
  5. Küçük fırın kalıplarını yağlayıp kabak dilimlerini hafifçe üst üste gelecek ve uçları kalıpların dışına sarkacak şekilde dizin.
  6. Hazırladığınız iç pilavı kalıplara paylaştırın. Kabakların dışa sarkan kısımlarını kıvırıp pilavın üzerini kapatın.
  7. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Ilınınca kalıpları servis tabaklarına ters çevirerek çıkarın. Soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, nefis midye dolma tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Dolma Tarifleri Sebze Tarifleri Diyet Yemekleri

Benzer Tarifler

Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması
Erikli Semizotu
Pazı Yemeği
Brokoli yemeği