Bulgurlu Pazı Dolması
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Bulgurlu Pazı Dolması Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Süslemek için

Bulgurlu Pazı Dolması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pazıların saplarını kesip yaprak kısımlarını kaynayan suda 2 dakika bekletin. Süzgece alarak suyunun süzdürün.
  2. Bulguru sudan geçirip bir kaseye alın. Sarımsak ve soğanın kabuğunu soyup rendeleyin.
  3. Salçaları, maydanoz, nane, zeytinyağı, tuz ve baharatları ekleyip iyice karıştırın. Pazı yapraklarını düz bir zemine serin.
  4. Kenar kısmına bir miktar bulgurlu karışımdan yerleştirip sarın ve tencereye dizin.
  5. Tereyağını ve suyu küçük bir kasede eriyinceye kadar ısıtın. Nar ekşisi ve tuzu ekleyip karıştırın ve dolmaların üzerine gezdirin.
  6. Üzerine küçük bir tabak kapatın. Tencerenin de kapağını kapatarak kısık ateşte 35 dakika kadar pişirin.
  7. Dolmaları servis tabağına dizin. Üzerine nar taneleri serpiştirip nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, zeytinyağlı kereviz dolması tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Dolma Tarifleri Sebze Tarifleri MasterChef Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması
Erikli Semizotu
Pazı Yemeği
Brokoli yemeği