Baharatlı Biber Dolması
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Baharatlı Biber Dolması Tarifi İçin

Malzemeler

Baharatlı Biber Dolması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İç malzeme için, kuş üzümlerini  ılık suda bekletin. Nane ve dereotunu temizleyip kıyın. Baharatları bir kapta harmanlayın.
  2. Pirinçleri ayıklayıp bir kaba alın. Üzerini örtecek kadar ılık su ekleyip 15-20 dakika beklettikten sonra bol suyla yıkayıp süzün.
  3. Soğanların kabuklarını soyup doğrayın. Bir tencerede zeytinyağını kızdırıp sırasıyla soğan, dolmalık fıstık ve tuzu ilave edip kavurun.
  4. Pirinci ekleyip tahta kaşıkla sürekli karıştırarak kavurmaya devam edin. Baharatları, kuşüzümü, sıcak su, tuz ve şekeri ilave edip 34 dakika daha kavurun.
  5. Tencereyi ocaktan alın. Kıyılmış yeşillikleri ilave edip harmanlayın. Tencerenin kapağını kapatıp ılınmaya bırakın.
  6. Biberleri temizleyip içini doldurun ve yüksek kenarlı bir fırın tepsisine dizin.
  7. Sos için, domates püresi, tuz, zeytinyağı ve şekeri bir kapta iyice çırpıp dolmaların üzerine gezdirerek dökün. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Ilık ya da soğuk servis yapın.

    Birbirinden lezzetli tarifler için zeytinyağlılar kategorimize göz atın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Akşam Yemeği Sebze Tarifleri Diyet Yemekleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Vejetaryen Yemekleri

Benzer Tarifler

Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması
Erikli Semizotu
Pazı Yemeği
Brokoli yemeği