Yoğurt Soslu Karnabahar Pane
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Yoğurt Soslu Karnabahar Pane Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kızartmak için

Pane için

Sos için

Yoğurt Soslu Karnabahar Pane

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Karnabaharı temizleyip çiçeklerini ayırın ve bol suyla yıkayın. Tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ve limon suyu ilave edin. Hafif yumuşayana kadar haşlayıp süzün.
  2. Pane için un, yumurtalar, limon suyu ve maden suyunu bir kaseye alıp malzemeleri birbirine yedirene kadar karıştırın.
  3. Karnabahar çiçeklerini önce hazırladığınız unlu karışıma sonra galeta ununa bulayın. Ayçiçeği yağını derin bir tavaya alıp ısıtın.
  4. Karnabaharları ilave edip çevirerek kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Servis tabağına alın.
  5. Sarımsakları soyup ezin. Yoğurdu bir kaseye alıp çırpın. Sarımsakları yoğurda ekleyip karıştırın. Servis tabağına aldığınız karnabaharın üzerine gezdirerek dökün.
  6. Tereyağını küçük bir tavada eritip pulbiberi kavurun. Bekletmeden yoğurdun üzerine gezdirerek dökün. Taze biberiye ile süsleyip servis yapın.

Dilerseniz, ksıa sürede hazırlanan fırında karnabahar tarifine de göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Sebze Tarifleri Kızartma Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Karışık mantarlı, Stracciatella ve limonlu risotto
Salyangoz Yemeği
Patatesli Kabak Yemeği
Sucuklu kuru fasulye
Kapuska Yemeği
Bezelyeli sağlık içeceği