Ratatouille
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İlk kez Marsilya'da hazırlanan ratatouille, Fransız mutfağından dünyaya yayılan lezzetlerden biridir. Tamamen sebze ile hazırlanan bu yemek, diyet yapanların ve vejetaryenlerin vazgeçilmezleri arasındadır. İsmi Fransızca 'bulamaç' anlamına gelir. Kızartma, fırınlama veya közleme olarak hazırlanır. İçeriğinde kalsiyum, fosfor, magnezyum ve vitamin barındırdığı için, damar tıkanıklığı riskini düşürmesiyle bilinir. Genellikle ana yemek olarak sunulur. Malzemeleriniz hazırsa, evinizde Fransız mutfağının esintilerini hissettirecek orijinal ratatuy yapımına başlayabiliriz.

1 Porsiyon Ratatouille Kaç Kaloridir?

Ratatouillenin bir porsiyonu, yaklaşık 30 kaloridir. Vitamin ve mineral bakımından zengin olan bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

Düşük kalorili sebze yemekleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, ratatouillenin farklı bir versiyonu olan türlü tarifine de göz atabilirsiniz.

Ratatouille Tarifi İçin

Malzemeler

Domates sosu için:

Üzeri için:

Ratatouille

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kapya biberi ocak üzerine alarak közleyin. Közlediğiniz biberi tabağa alın ve üzerini streç film ile kapatın.
  2. Sosu için, domatesleri mutfak robotuna alın ve püre haline getirin. Közlenmiş kapya biberin kabuklarını soyduktan sonra robota ekleyin ve karıştırın.
  3. İnce doğranmış soğanı zeytinyağlı tavaya alın ve kısık ateşte kavurmaya başlayın. Bu esnada sarımsak ekleyerek kavurmaya devam edebilirsiniz.
  4. Yumuşayan soğanlara domates sosunu ekleyin. Taze kekik, tuz, şeker ve karabiber ilave ederek 10-15 dakika kısık ateşte pişirin.
  5. Kıvamı koyulaşmaya başlayan sosun içinden kekiği çıkarın ve ısıya dayanıklı bir kaba koyarak tabana yayın.
  6. Sebzeler için, patlıcanları ince ince halka şeklinde doğrayıp tuzlu suda 15 dakika bekletin. Daha sonra suyunu süzün.
  7. Kabak ve domatesleri de halka şeklinde doğrayın. Doğradığınız sebzeleri, soslu kabın içerisine sırasıyla dizin.
  8. Üzerine zeytinyağı, tuz ve baharatlarını ekleyin. 
  9. En üst kısma taze kekik yaprakları yerleştirin. Kabın üzerini alüminyum folyo ile kapatın ve bıçakla delik açın. 
  10. Önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. 
  11. 20 dakikanın sonunda folyoyu kaldırın ve aynı ısıda 30 dakika daha pişirin. Üzeri hafifçe kızardığında servis tabağına alabilirsiniz. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Domates ve sarımsağın lezzetini arttırmak için, tarife başlamadan önce közleyin.
  • Sebzeleri kısık ateşte pişirin. Bu sayede daha canlı kalmalarını sağlayabilirsiniz.
  • Dilerseniz patates veya brokoli gibi sevdiğiniz sebzeleri de ilave edebilirsiniz.
  • Sebzeler pişerken, tahta kaşık ile ara sıra karıştırın. Pişip pişmediğini anlamak için, kürdan kullanabilirsiniz.
  • İsteğe göre tencere yerine fırında közlemeyi de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Vejetaryen Yemekleri Vegan Yemek Tarifleri MasterChef Tarifleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Sulu Yemek Tarifleri Fransız Mutfağı Sebze Tarifleri Diyet Yemekleri

Benzer Tarifler

Karışık mantarlı, Stracciatella ve limonlu risotto
Salyangoz Yemeği
Patatesli Kabak Yemeği
Sucuklu kuru fasulye
Kapuska Yemeği
Bezelyeli sağlık içeceği