Zerdeçallı, Sebzeli Köfte
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Zerdeçallı, Sebzeli Köfte Tarifi İçin

Malzemeler

Zerdeçallı, Sebzeli Köfte

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kıymaya, tuz, karabiber, doğranmış zencefil, galeta unu ve yumurtayı ekleyip iyice yoğurun. Kıymadan parçalar kopartıp yuvarlak köfteler yapın.
  2. Köfteleri ayçiçeği yağında 5 dakika kızartın. Köfteleri tabağa alın. Aynı yağın içine zerdeçal, tuz, karabiber, pul biber ve kimyon ekleyip 1 dakika karıştırın.
  3. Hindistan cevizi sütü ve suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Köfteleri, uçları temizlenmiş fasulyeleri ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin.
  4. Unu biraz su ile karıştırıp yemeğe ekleyin ve bir taşım kaynatın. Lime suyu, dilimlenmiş biber ile fesleğen yapraklarını ekleyin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Kızartma Tarifleri Köfte Tarifleri Sebzeli Köfte Tarifleri

Benzer Tarifler

Bezelyeli sulu köfte
Karışık sebzeli sarma köfte
Yeşil beğendili mitite köfte
Köfteli Patates Yemeği
Dıvıl
Bulgurlu karalahana köftesi