Kabağa Sarılı Köfte
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kabağa Sarılı Köfte Tarifi İçin

Malzemeler

Köfte için

Üzeri için

Kabağa Sarılı Köfte

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kabağı kaynar suda 5 dakika haşlayın ve uzun dilimler şeklinde kesin. Köfte için gerekli olan bütün malzemeyi derin bir kaseye alarak iyice yoğurup buzdolabında yarım saat dinlendirin. Küçük parçalar kopartıp top şekli verin. İki kabağı artı şekli olacak şekilde tezgaha koyun ve ortasına köfteyi yerleştirip kabak dilimlerini iki taraftan kapatın.
  2. Üzerlerine kürdan saplayıp fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede 20 dakika pişirip üzerlerine kaşar dilimlerini koyun. Peynirler eriyip kızarana kadar 190 derecede yaklaşık 10 dakika daha pişirdikten sonra servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Köfte Tarifleri Fırın Yemekleri Sebzeli Köfte Tarifleri

Benzer Tarifler

Bezelyeli sulu köfte
Karışık sebzeli sarma köfte
Yeşil beğendili mitite köfte
Köfteli Patates Yemeği
Dıvıl
Bulgurlu karalahana köftesi