Patates Graten
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 55 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Elif Edes'ten Fransa mutfağı tariflerinden patates graten (Gratin dauphinois)

Patates Graten Tarifi İçin

Malzemeler

Patates Graten

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patatesleri soyun, yıkayın ve kurulayın. 2-3 mm inceliğinde yuvarlak şekilde doğrayın. (Mandolin kullanılmasını öneririm. Doğradıktan sonra patatesin içerdiği nişasta gratenin başarılı olması için tekrar yıkamayın.)
  2. Geniş bir tavaya süt, krema, ikiye kesilmiş 1 diş sarımsak, tuz, biber ve muskat rendesini koyarak orta ateşte pişirin. Kaynar gibi olduğunda altını kısın patatesleri ilave ederek ve arada tavayı sallayarak 2 dakika pişirin.
  3. Bu arada fırına girecek graten kapları kesilmiş sarımsakla iyice ovun ve tereyağı ile yağlayın. Patatesleri kaplara paylaştırdıktan sonra kalan kremayı üzerinde gezdirin.
  4. Önceden ısıtılmış 150 derecedeki fırında  1 saat, üzeri kızarana kadar pişirin.  Piştiğini anlamak için bıçak ucuyla kontrol edin, pişme derecesi  adeta erimiş kıvamda olmalıdır. Sıcak servis edin.

Ana yemeklerin yanında sunabileceğiniz atıştırmalıklar arıyorsanız, patates köftesi tarifine göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Atıştırmalık Fırın Yemekleri

Benzer Tarifler

Nohut Tava
Beşamel Soslu Patates
Patates Oturtma
Fırında Bütün Karnabahar
Airfryer'da Kaşarlı Mantar
Yürek güveci