Maria'nın Sebzeli Güveci
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 2 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Maria'nın Sebzeli Güveci Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Maria'nın Sebzeli Güveci

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Eti tencereye alıp, üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin ve haşlayın. Kıyılmış soğan ve sarımsağı zeytinyağında soteleyin.
  2. Sebzeleri kenara alıp, aynı yağda küp doğranmış patlıcan, kabak, havuç, patates ve biberleri soteleyin. Sebzeleri kenara alın.
  3. Aynı yağda, suyu süzülmüş eti soteleyin. Soğan, sarımsak, mürdüm eriği, sebzeler ve eti karıştırın. Güveç kabına yerleştirin.
  4. Üzerine eti haşladığınız suyu ilave edin. 1 kahve fincanı daha sıcak su ekleyip, tuz ve karabiberle tatlandırın.
  5. Üzeri için un, su ve tuzu bir kapta karıştırıp hamur elde edin. Hamuru güveç kabının üzerine kaplayın.
  6. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 2 saat pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Kuzu etiyle hazırlanan nefis etli güveç tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Et Tarifleri Sebze Tarifleri Fırın Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Nohut Tava
Beşamel Soslu Patates
Patates Oturtma
Fırında Bütün Karnabahar
Airfryer'da Kaşarlı Mantar
Yürek güveci