Kırmızı Biberli Patlıcan Dolması
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kırmızı Biberli Patlıcan Dolması Tarifi İçin

Malzemeler

Sosu için

Kırmızı Biberli Patlıcan Dolması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patlıcanları yıkayıp sapları üzerinde kalacak şekilde uzunlamasına ortadan ikiye kesin.
  2. Kesik yerlerine bir fırça yardımıyla iki yemek kaşığı kadar sızma zeytinyağı sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Pişen patlıcanların içlerini çıkartıp küp doğrayın.
  3. Yemeklik doğradığınız soğanı kalan sızma zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Jülyen doğradığınız kırmızı biberleri, patlıcanları ve biber salçasını ilave edin.
  4. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp ocaktan alın. Harcı patlıcanların içlerine paylaştırıp bir fırın kabına alın.
  5. Sosu için rendelenmiş domates, sızma zeytinyağı, salça ve tuzu geniş bir kasede karıştırıp patlıcanların üzerine gezdirin.
  6. Soslu patlıcanları önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Diyet Yemekleri Sebze Tarifleri Fırın Yemekleri Vejetaryen Yemekleri Sulu Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Nohut Tava
Beşamel Soslu Patates
Patates Oturtma
Fırında Bütün Karnabahar
Airfryer'da Kaşarlı Mantar
Yürek güveci