Fırında Tavuklu Baget Ekmek Dilimleri
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fırında Tavuklu Baget Ekmek Dilimleri Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Servis için

Fırında Tavuklu Baget Ekmek Dilimleri

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Baget ekmeğini 4 eşit parçaya kesin. İçlerini alarak boşaltın.
  2. İç malzemesi için rendelenmiş mozzarella peynirini, pesto sosu, haşlanıp didiklenmiş tavuk etini ve közlenip ince kıyılmış patlıcanı bir kapta harmanlayın.
  3. Damak tadınıza göre tuzunu ve baharatını ilave ederek tatlandırın. Bu karışımı içini boşalttığınız ekmeklerin içine paylaştırın.
  4. Her ekmek parçasını keserek 3 veya 4 dilim ekmek elde edin. Dilimleri yağlı kağıdın üzerine bitişik olarak yerleştirin.
  5. Üzeri için tüm malzemeyi küçük bir kapta karıştırın. Ekmeklerin üzerine ve kenarlarına bu karışımdan sürün.
  6. Folyo veya yağlı kağıtla iyice kapatıp kenarlarından sıkıca kapatın. 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.
  7. Fırından alıp dilerseniz hardal, ince kıyılmış dereotu ve süzme yoğurt karışımından hazırladığınız bir sosla birlikte servis yapın.

Dilerseniz, klasik baget ekmek tarifine de göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Fırın Yemekleri Tavuk Yemekleri Ekmek Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Nohut Tava
Beşamel Soslu Patates
Patates Oturtma
Fırında Bütün Karnabahar
Airfryer'da Kaşarlı Mantar
Yürek güveci