Fırında Lahmacun Tarifi
Selin Hıdır
2282 Tarif       1 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 12 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz pratik ve lezzetli bir seçenek arıyorsanız, çıtır çıtır hamuru ve baharatlı kıymalı harcıyla herkesin favorisi olacak fırında lahmacun tarifi tam size göre. Hem geleneksel tadı yakalayan hem de zamandan tasarruf ettiren fırında lahmacun tarifi, özellikle kalabalık sofralarda pratik ve keyifli bir lezzet sunar. Peki; fırında lahmacun nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Lavaştan Lahmacun tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon fırında lahmacun kaç kaloridir?

Bir porsiyon fırında lahmacun 300 kaloridir.

Fırında Lahmacun Tarifi Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için:

İç harç için:

Fırında Lahmacun Tarifi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ilık su, şeker ve mayayı karıştırıp 5 dakika bekleyin. Un, tuz ve zeytinyağını ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Üzeri kapalı 1 saat mayalanmaya bırakın.
  2. Kıyma, rendelenmiş domates, soğan, biber, sarımsak ve salçayı derin bir kapta karıştırın. Baharatları ve kıyılmış maydanozu ekleyip iyice yoğurun.
  3. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. İnce yuvarlak açın.
  4. Açtığınız hamurların üzerine kıymalı harcı ince bir tabaka halinde yayın.
  5. Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında 10-12 dakika, kenarları hafif kızarana kadar pişirin.
  6. Fırından  çıkan lahmacunlar servise hazır. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Lahmacunları servis ederken yanında bol taze maydanoz, nane ve roka gibi yeşillikler sunabilirsiniz. Limon dilimleriyle birlikte servis etmek, lezzeti artırır ve ferahlık katar.
  • Geleneksel Türk lezzetleriyle uyumlu olarak soğuk ayran veya şalgam suyu ile sunmak sofraya zenginlik katar.
  • Sumak ve pul biberle tatlandırılmış ince kıyılmış soğan salatası, lahmacunla birlikte çok iyi gider.
  • Humus, acılı ezme veya cacık gibi mezelerle birlikte sunarak daha zengin ve doyurucu bir öğün yaratabilirsiniz.
  • Sıcak lahmacunları katlayarak veya dürüm yaparak pratik bir atıştırmalık haline getirebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Lahmacunun çıtır çıtır olması için hamurun çok ince açılması gerekir. Kalın hamur piştiğinde yumuşak ve ağır olur.
  • İç harcın suyunu iyice süzdürün veya çok sulu sebzeleri (örneğin domates) rendeleyip suyunu sıkın. Sulu harç hamurun ıslanmasına ve pişerken yumuşak kalmasına sebep olur.
  • Lahmacun yüksek ısıda ve hızlı pişmeli. Fırını en yüksek sıcaklığa ayarlayın ve iyice ısınmasını bekleyin.
  • Hamurun altının yapışmaması için yağlı kağıt kullanmak pratik ve temiz bir yöntemdir.
  • Sıcak tüketildiğinde çıtırlığı ve lezzeti en üst düzeydedir. Soğudukça yumuşama ve sertleşme olabilir.

Tarif Kategorileri

Farklı Hamur İşi Tarifler Yöresel Tarifler Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Fırın Yemekleri Yemek Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Beşamel Soslu Fırın Tavuk Tarifi
Fırında Baharatlı Patates Tarifi
Beşamelli Kıymalı Güveç Tarifi
250 Gram Kıymayla Patates Musakka Tarifi
Portakallı Ördek Tarifi
Kaşarlı Karnıyarık Tarifi