Beşamel Soslu Lahana Dilimleri
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Beşamel Soslu Lahana Dilimleri Tarifi İçin

Malzemeler

Beşamel sos için

Beşamel Soslu Lahana Dilimleri

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yıkayıp ince doğradığınız lahana yapraklarını tuzlu suda 15 dakika haşlayın. Suyunu süzüp soğuması için kenara alın.
  2. Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Kıyma ve salçayı ilave edip kıyma suyunu çekinceye kadar pişirin. Haşlanmış buğdayı ilave edip 2-3 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. 
  3. Beşamel sosu hazırlamak için, tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Unu ilave edip rengi dönünceye kadar kavurun.
  4. Un altın sarısı rengine geldiğinde sütü ilave edin. Tuz ve beyaz biberle tatlandırıp sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Kaşar peynirinin yarısını ilave edip ocaktan alın. 
  5. Kaşar peynirli beşamel sosu pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin. Yumurtaları bir kasede çırpın.
  6. Sostan bir kaşık kadar alarak yumurtaları ılındırın ve karışıma ekleyerek tekrar blenderdan geçirin. 
  7. Soğuyan lahanaları yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine yayın. Üzerine kıymalı ve buğdaylı harçtan yayın.
  8. Üzerine kaşar peynirli beşamel sostan gezdirin. Kalan rendelenmiş kaşar peynirinin de üzerine serpin.
  9. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Kare dilimleyip sıcak servis yapın.

Dilerseniz, diyet listelerinin vazgeçilmezi haline gelen beyaz lahana salatasına da göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Sos Tarifleri Fırın Yemekleri Diyet Yemekleri Atıştırmalık

Benzer Tarifler

Fırın Poşetinde Tavuk
Nohut Tava
Beşamel Soslu Patates
Patates Oturtma
Fırında Bütün Karnabahar
Airfryer'da Kaşarlı Mantar