Kıymalı Lahana Sarması Tarifi
Selin Hıdır
1196 Tarif       0 Takipçi
Kıymalı Lahana Sarması
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Geleneksel lezzetleri sofranıza taşıyan nefis bir seçenek: kıymalı lahana sarması tarifi. Hem besleyici hem de doyurucu olan bu kıymalı lahana sarması tarifi, özel günlerinizin ve hafta sonu yemeklerinizin vazgeçilmezi olmaya aday. İç harcındaki baharatların ve taze lahana yapraklarının uyumu, yumuşacık dokusuyla birleşerek sofralarınıza lezzet katıyor. Hazırlaması biraz emek isteyen ama sonucu kesinlikle karşılığını veren bu tarifle, evde harika bir ziyafet çekebilirsiniz. Peki; kıymalı lahana sarması nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Zeytinyağlı Lahana Sarması tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon kıymalı lahana sarması kaç kaloridir?

Bir porsiyon kıymalı lahana sarması 350 kaloridir.

Kıymalı Lahana Sarması Tarifi Tarifi İçin

Malzemeler

Kıymalı Lahana Sarması Tarifi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Lahana yapraklarını kaynar suda 3-4 dakika haşlayıp yumuşatın, süzüp soğumaya bırakın.
  2. Pirinci yıkayıp süzün.
  3. Soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Salçaları ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
  4. Kıymayı ekleyip, rengi dönene kadar kavurun.
  5. Pirinci, maydanozu, kuru nane, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
  6. Karışıma 1 su bardağı sıcak su ekleyip, pirinçler suyunu çekene kadar pişirin (tam olarak pişirmeyin, biraz diri kalsın).
  7. Lahana yapraklarının kalın damarlarını incecik keserek inceltin.
  8. Her yaprağa bir kaşık iç harç koyup, kenarlarını kapatıp sarın.
  9. Tencerenin dibine birkaç yaprak serin. Sarmaları sıkıca dizin.
  10. Üzerine kalan sıcak suyu veya et suyunu dökün, limon suyu ve biraz zeytinyağı gezdirin.
  11. Kapağı kapalı, orta ateşte yaklaşık 45-50 dakika pişirin.
  12. Kıymalı lahana sarmasını ılık servis yapın. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Lahana sarması, yoğurt veya sarımsaklı yoğurt ile çok yakışır. Yanında sade yoğurt veya cacık sunabilirsiniz.
  • Mevsim salataları (domates, salatalık, yeşillik) ile dengeli ve ferah bir tabak oluşturabilirsiniz.
  • Yanına hafif bir ezme ya da turşu çeşitleri de lezzet katacaktır.
  • Lahana sarmasını servis ederken üzerine limon dilimleri koyarak ekstra ferahlık sağlayabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Yaprakları kaynar suda 3-4 dakika haşlayarak yumuşatın, ancak çok yumuşak olursa sarma sırasında parçalanabilir, dikkat edin.
  • Kalın damarı bıçakla incecik keserek yumuşamasını ve daha kolay sarılmasını sağlayabilirsiniz.
  • Pirinçleri tamamen pişirmeyin, hafif diri kalması sarmaların daha güzel pişmesini sağlar.
  • Pişerken açılmaması için sarmaları çok sıkı ama yırtmadan sarın.
  • Tencerenin dibine lahana yaprağı sererek sarmaların yapışmasını önleyin.
  • Sarmaların üzerini tamamen geçecek kadar sıcak su veya et suyu koyun, pişirme sırasında suyunu çekebilir.
  • Pişirme suyuna limon suyu eklemek hem lezzet hem de lahana yapraklarının renginin korunması için faydalıdır.

Tarif Kategorileri

Öğün Tercihleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Yemek Tarifleri Atıştırmalık Sarma Tarifleri Sarma ve Dolma Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Dut Yaprağı Sarması Tarifi
Ekşi krema soslu etli pazı sarma
Gürcü Sarması
Güveçte Yaprak Sarma
Azeri usulü yaprak sarma
Kabak Sarması