Güveçte Yaprak Sarma
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 10 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bayılarak yediğimiz lezzetli yaprak sarmayı, bir de güveçte ağır ateşte pişirmeyi deneyin. Yapımı normal yaprak sarmadan çok farklı olmasa da, lezzet bakımından herkesi kendine hayran bırakacak bir tariftir. Malzemeler hazırsa, güveçte yaprak sarma tarifine geçebiliriz.

Alternatif lezzetler için Azeri usulü yaprak sarma ve vişne soslu pazı sarması tariflerine bakabilirsiniz. 

Güveçte Yaprak Sarma Tarifi İçin

Malzemeler

Güveçte Yaprak Sarma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sıvıyağ tencereye alınır. Yemeklik doğranan soğan kavrulur.
  2. Renk almaya başladığında salça eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulmaya devam edilir. 
  3. Baharatlar ve yıkanan pirinç ilave edilerek bütün malzemeler birbiri ile karıştırılır. 
  4. Biraz su eklenerek hafif diri kalacak şekilde pişirilir. 
  5. Yaprakların içerisine sarılmaya başlanır. 
  6. Güvecin altına yaprakların uzun sapları ve maydanoz sapları koyulur.
  7. Üzerine yaprak sarmaları dizilir. 
  8. Üzerine limon suyu, su ilave edilir. Kapağına tabak koyulur ve kısık ateşte pişmeye bırakılır. 
  9. Yaklaşık 40 dakika pişen dolmalara son 10 dakika da zeytinyağı eklenir. Tabakta ya da güvecin içerisinde servis edilir. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Sarma ve Dolma Tarifleri Dolma Tarifleri Sarma Tarifleri Vegan Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Ekşi krema soslu etli pazı sarma
Gürcü Sarması
Azeri usulü yaprak sarma
Kabak Sarması
Etli Yaprak Sarma
Mısır unlu pazı sarması