Soğan katlarının tek tek açılıp içlerinin özenle doldurulmasıyla hazırlanan bu özel yemek, hem Osmanlı mutfağından günümüze gelen bir miras hem de sofralara zarif bir lezzet sunar. Hafifliği, iç harcındaki pirinç, baharat, kuş üzümü ve dolmalık fıstığın dengeli uyumuyla birleşerek farklı damaklara hitap eder. Özellikle soğuk servis edildiğinde meze ya da ana yemek yanında şık bir seçenek olan bu lezzeti denemek isteyenler için zeytinyağlı soğan dolması tarifi tüm ayrıntılarıyla sofralara farklı bir tat katar. Özenle hazırlanmış malzemelerin uyumuyla ortaya çıkan zeytinyağlı soğan dolması tarifi, geleneksel tatları sevenler için vazgeçilmez bir deneyim sunar. Peki; zeytinyağlı soğan dolması nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...
Çiçek Dolması tarifine göz atabilirsiniz.
Bir porsiyon zeytinyağlı soğan dolması kaç kaloridir?
Bir porsiyon zeytinyağlı soğan dolması 280 kaloridir.
Kuru soğan yerine:
Pirinç Alternatifleri
Baharat ve Tatlandırıcılar
Yeşillik Alternatifleri
Ek Lezzet Katkıları