Güneydoğu Anadolu mutfağının en özel yemeklerinden biri olan kaburga dolması, iç pilavla doldurulmuş kuzu kaburgasının fırında ağır ağır pişirilmesiyle ortaya çıkan şahane bir lezzettir. Misafir sofralarına şıklık katan bu geleneksel yemek, hem görselliği hem de doyuruculuğu ile dikkat çeker. Kaburga dolması tarifi özellikle özel günlerde tercih edilirken, baharatlı iç pilavıyla damaklarda unutulmaz bir iz bırakır. Eğer siz de sofralarınıza farklı bir dokunuş katmak istiyorsanız Kaburga dolması tarifi tam size göre! Peki; kaburga dolması nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...
İşkembe Dolması tarifine göz atabilirsiniz.
Bir porsiyon kaburga dolması 650 kaloridir.
Et Alternatifleri
Pilav İçin Alternatifler
Baharat ve Aroma Alternatifleri
Sıvı Alternatifleri
Servis için Yan Alternatifler