Güneydoğu ve Gaziantep mutfağının özel lezzetlerinden biri olan işkembe dolması, özenle temizlenmiş işkembelerin kıymalı ve baharatlı iç harçla doldurulmasıyla hazırlanır. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz işkembe dolması tarifi, hem doyurucu hem de sofralarda kendine has aromasıyla fark yaratır. Davet sofraları ve özel günler için ideal bir seçenek olan işkembe dolması tarifi, misafirlerin beğenisini kazanacak eşsiz bir lezzet sunar. Peki; işkembe dolması nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...
Mumbar Dolması tarifine göz atabilirsiniz.
Bir porsiyon işkembe dolması 370 kaloridir.
Servis için: Limon dilimleri, sumak, taze maydanoz
İşkembeler:
Kıyma:
Pirinç:
Soğan:
Salça:
Baharatlar:
Yağ:
Sos için: