Ege’nin zarif mutfak kültüründen sofralara gelen, sabahın erken saatlerinde toplanan taptaze kabak çiçekleriyle hazırlanan çiçek dolması tarifi, hem hafifliği hem de aromatik lezzetiyle damaklarda iz bırakıyor. Zeytinyağlı dolmalar arasında ayrıcalıklı bir yere sahip olan bu özel yemek, ister serin yaz akşamlarında ana yemeklerin yanında, ister meze sofralarında başrolde sunulabiliyor. İncecik yaprakları narince sarılan, içi pirinç ve yeşilliklerle doldurulan çiçek dolması tarifi, misafir sofralarının daima en zarif ve en göz alıcı lezzetlerinden biri oluyor. Peki; çiçek dolması nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...
Terbiyeli Kabak Dolma tarifine göz atabilirsiniz.
Bir porsiyon çiçek dolması kaç kaloridir?
Bir porsiyon çiçek dolması 180 kaloridir.
Kabak Çiçeği yerine:
Pirince alternatifler:
Yeşillikler ve otlar:
Zeytinyağı yerine:
Soğan yerine:
Baharat alternatifleri: