Bamya Dolması
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 55 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Adana'nın pek bilinmeyen ancak en ilginç yemeklerinin başında bamya dolması gelir. Bamyanın içi, pirinçli harç ile doldurulur ve tencerede pişmeye bırakılır. Bamya dolması tarifinde, mümkün olan en büyük bamyalar seçilir. Yöre halkı tarafından çok sevilen bamya dolması, hem sağlıklı, hem de lezzetli bir yemektir. Malzemeler hazırsa, Adana usulü bamya dolması tarifine geçebiliriz.

Balkabağı dolması ve bıldırcın dolması tarifine de göz atın.

Bamya Dolması Tarifi İçin

Malzemeler

Bamya Dolması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pirinçler yıkanır. Yağ tencereye alınarak yemeklik doğranan soğan ve sarımsak kavrulur. 
  2. Pirinç eklenerek kavrulmaya devam edilir. 
  3. Baharat ve su eklendikten sonra pişmeye bırakılır. 
  4. Bamyaların baş kısımları kesilir. 
  5. İçleri harç ile doldurulur. 
  6. Tencerenin dibi dilimlenmiş limon ile doldurulur, üzerine dolmalar dizilir. 
  7. Su eklenerek pişmeye bırakılır. Afiyet olsun. 

Bamya Dolması Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Bamya dolması yapımında, en büyük bamyalar kullanılır.
  2. Bamyanın salyalanmaması için, baş kısımları koni şeklinde kesilir.
  3. İç harç dikkatli bir şekilde doldurulmalı ve tencereye yatay olarak yerleştirilmelidir. Bu sayede harcın dökülmesi önlenir.

Tarif Kategorileri

Dolma Tarifleri Yöresel Tarifler Sebze Tarifleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Akşam Yemeği Akdeniz Mutfağı Yemekleri

Benzer Tarifler

Nar ekşili kuru dolma
Kırkçikli kelem dolması
Erik Dolması
Rocoto Relleno
Açık biber dolma
Kofik Dolması