Yufka Çanakta Sebze Salatası
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Yufka Çanakta Sebze Salatası Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kızartmak için

Yufka Çanakta Sebze Salatası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Çanakları hazırlamak için, yufkayı mutfak tezgahına serip ortadan ikiye katlayın ve 16 cm çapında bir tabak yardımıyla yuvarlak parçalar kesin. Küçük bir kızartma tenceresinde ayçiçeği yağını ısıtın ve yufkaları ortasına kepçe bastırarak kase şeklinde kızartın. Kabakları ve havuçları jülyen aleti ile doğrayın ve zeytinyağında soteleyin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. 20 dakika süzgeçte soğumaya bırakın. Kırmızıbiberi jülyen doğrayıp kabaklara ekleyin. Doğranmış mantar, zeytin, mısır ve dereotunu ekleyip karıştırın. Yoğurda sarımsakları rendeleyin. Nane, tuz ekleyip sebze karışımına ekleyin ve yufka çanaklarının içlerine paylaştırarak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kızartma Tarifleri Yoğurtlu Tarifler Hamur İşi Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Salata Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Garnitürlü Makarna
Kinoalı Tabule Salatası
Karalahana salatası
Şalgamlı Kuskus Salatası
Yeşil elmalı salata
Narlı salata