Yeşil Mercimekli Soğuk Pilav Salatası
Hazırlanma Süresi : 2 saat
Pişirme Süresi : 55 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Yeşil Mercimekli Soğuk Pilav Salatası Tarifi İçin

Malzemeler

Yeşil Mercimekli Soğuk Pilav Salatası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pirinci ılık suda 15 dakika beklettikten sonra akan suyun altında yıkayıp süzün.
  2. Zeytinyağının yarısını tencerede ısıtıp pirinci 5 dakika boyunca kavurun. 1.5 bardak sıcak suyu, diri kıvamda haşladığınız yeşil mercimeği, tuzu ve karabiberi ekleyip birkaç taşım kaynatın. Tencerenin kapağını kapatın, ateşi kısın. Suyunu çekene dek pişirin. Pilav pişince ocaktan alın, soğumaya bırakın.
  3. Rendelenmiş havucu kalan yağda hafif yumuşayana kadar kavurun. Yuvarlak kalıbın tabanına önce kavurmuş olduğunuz havucu hafifçe bastırarak yerleştirin. Pilav soğuyunca havuç dışındaki tüm malzemeyi ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra havuçların üzerine dökün. Kaşıkla bastırarak sıkılaştırdıktan sonra buzdolabına alın, 1 saat kadar dinlendirin.
  4. Pilavı daha büyük bir servis tabağına ters çevirerek aktarın ve ve hemen servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Salata Tarifleri Bakliyat Tarifleri Pilav Tarifleri Vejetaryen Yemekleri

Benzer Tarifler

Garnitürlü Makarna
Kinoalı Tabule Salatası
Karalahana salatası
Şalgamlı Kuskus Salatası
Yeşil elmalı salata
Narlı salata