Yeşil Elmalı Tavuk Salatası
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sofranıza lezzet katacak yeşil elmalı tavuk salatası tarifi ile karşınızdayız. Tavuk göğsü, kereviz ve yeşil elma ile hazırlanan bu salatayı, yoğurtlu mayonezli sos eşliğinde zenginleştirebilirsiniz. Malzemeler hazırsa, yeşil elmalı tavuklu salata tarifine geçebiliriz.

Tarhun otlu tavuk salatası tarifine de göz atın.

Yeşil Elmalı Tavuk Salatası Tarifi İçin

Malzemeler

Sosu için

Yeşil Elmalı Tavuk Salatası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tavuk göğüs etini bir tencereye alarak yumuşayana kadar haşlayın. Kabuğunu soyduğunuz kerevizi, rendenin geniş tarafıyla rendeledikten sonra kararmaması için limon suyu ile karıştırın ve bir kenarda bekletin. 
  2. Kıvırcık marul yapraklarını ve kerviz sapını yıkayıp kurulayın. Daha sonra ince doğrayın. Maydanoz yapraklarını tek tek ayıklayın.
  3. Elmanın kabuğunu soyup 4 eşit parçaya bölün. Çekirdeklerini çıkarıp küçük küpler halinde doğrayın. Haşlanmış olan tavuk göğsünü küçük parçalar halinde didin.
  4. Geniş bir salata kasesine doğradığınız salata malzemelerini, limon suyunda bekleyen rendelenmiş kerevizi ve tavuk etini alarak harmanlayın. Son olarak ceviz içini ilave ederek karıştırın.
  5. Salatanın sosu için; mayonez, süzme yoğurt, limon suyu, tuz, toz kişniş ve taze çekilmiş tane karabiberi küçük bir kapta karıştırdıktan sonra salata malzemeleri ile harmanlayın ve hemen servis edin.

Tarif Kategorileri

Elmalı Tarifler Akşam Yemeği Tavuk Yemekleri Salata Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Garnitürlü Makarna
Kinoalı Tabule Salatası
Karalahana salatası
Şalgamlı Kuskus Salatası
Yeşil elmalı salata
Narlı salata