Soğanlı Narlı Kısır
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ana malzemesi bulgur ve salça olan kısır, Türk ve Arap mutfağında farklı tekniklerle sunulan bir yemektir. Ülkemizde en çok Güneydoğu ve İç Anadolu'da tüketilir. İçeriğinde salata malzemeleri kullanıldığı için, tokluk hissi ve enerji verir. Günlerde, toplantılarda ya da özel günlerde sofralardan eksik olmayan bir lezzettir. Sade hali ilede oldukça lezzetli olan kısırı soğan ve nar ile denemeye ne dersiniz? Siz ve malzemeleriniz hazırsa bu tarife bayılacaksınız.

Soğanlı Narlı Kısır Tarifi İçin

Malzemeler

Soğanlı Narlı Kısır

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bulguru geniş bir kaseye alın. Üzerine sıcak su ilave edip üzerini bir kapakla kapatarak demlenmeye bırakın. Yemeklik doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsakları zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Salçaları ilave edip 3-4 dakika daha kavurun ve ocaktan alın. 
  2. Soğanları şişen bulgura ilave edin. Bulgurları fazla ezmeden tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar karıştırın. İnce kıydığınız taze soğan, maydanoz ve dereotunu ekleyin. Bir kasede karıştırdığınız limon suyu, nar ekşisi, tuz ve baharatları ilave edin. Karıştırıp servis yapın.

Tarif Kategorileri

Vegan Yemek Tarifleri Öğle Yemeği Salata Tarifleri Bakliyat Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Diyet Yemekleri

Benzer Tarifler

Garnitürlü Makarna
Kinoalı Tabule Salatası
Karalahana salatası
Şalgamlı Kuskus Salatası
Yeşil elmalı salata
Narlı salata